Bilten ORA SFRJ Leksikon omladinskih radnih akcija
19-06-2013, 18:24:43 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Okupljanje u Brezi 06.06. i 07.06.2013          Okupljanje u Brezi 06.06. i 07.06.2013         

Početna   Pomoć Prijava Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Koncert za brigadire - Riblja čorba  (Pročitano 1041 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
renato
Urednik Biltena
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Od druga do druga, od drage do drage, od grada...

:
Windows XP Windows XP
:
Firefox 10.0.2 Firefox 10.0.2

« poslato: 21-02-2012, 22:06:02 »

Riblja čorba je objavila CD i ploču pod nazivom Koncert za brigadire. Radi se o snimku sa ORA Đerdap iz 1985.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
U sali Amerikana Doma Omladine Beograd danas (30. januara 2012.) je održana promocija novog izdanja grupe Riblja Čorba. Radi se o živom albumu, Koncert Za Brigadire - Uživo - Đerdap 29.09.1985, u izdanju Radio Televizije Stara Pazova.

Konferenciju je vodila Dubravka Duca Marković, odevena u brigadirsku uniformu. Nakon brigadirskog pozdrava i kratke najave na sceni su se pojavili Bora, Vicko i Miša. Dok su izvodili akustičnu verziju pesme Vetar duva, duva, duva, najmlađi član grupe Nikola (klavijaturista) podigao je zastavu na kojoj se nalazio prepoznatljivi logo Riblje Čorbe.

Celokupna atmosfera u kojoj su dominirale promoterke i konobari sa plavim kapama i crvenim maramama, te lopate, pijuk i radna kolica kao scenografija, uspela je one prisutne starijeg doba da podseti na jedno davno prošlo vreme, a mlađima dala priliku da vide donekle kako je to izgledalo. U pesmi Dvorska budala bendu su se na sceni pridružili i noviji članovi, Džindžer i Čutura, koji su to postali baš u periodu kad je nastao danas objavljeni snimak. Odsvirane su još i numere Hleba i igara i Kad hodaš.

Riblja Corba uzivo 2012Za konferencijskim stolom našli su se pored ćlanova benda (Bore, Vicka i Miše) još i Vlada Janković Džet – poznati radio voditelj, zatim Goran Jović – izvršni producent, Miloš Lazić – urednik izdanja, i voditeljka programa Duca Marković.

Vlada Džet, koji je bio prisutan tada na Đerdapu, rekao je da je zanimljivost kod ovog snimka ta što su tada članovi sastava bili “besni”, kao i da su tada morali zbog nove postave da dokažu da je to još uvek “ta” Riblja Čorba.

Grupa je u tom periodu promovisala tada aktuelni album Istina. Bora i Vicko izjavili su da se odlično sećaju koncerta, a Miša je naveo i razloge - takvi nastupi uvek su bili odlično plaćeni, zatim druženje sa brigadirima i autentični vojnički pasulj sa rebarcima.

Još jednu zanimljivost otkrio nam je i izvršni producent Goran Jović, a to je da su tonci i snimatelji ovog koncerta bili Žika i Dragi Jelić iz YU Grupe. On je izrazio zadovoljsto povodom izdanja i dodao da nije slučajno sto je redni broj izdanja 001 jer je Riblja Čorba najveća grupa sa prostora bivše Jugoslavije.

Riblja Corba koncert 2012

Zagrižene audiofile zanimaće informacija da je pored CD urađeno i 1000 kopija izdanja na vinilu. Po rečima izvršnog producenta neće biti doštampavanja LP izdanja.

Na kraju konferencije staropazovački tamburaški ansambl izveo je nekoliko pesama Riblje Čorbe u svom maniru, na prijatno iznenađene članova benda i svih prisutnih.

Bora nas je obradovao i izjavom da Riblja Čorba ne želi da “živi na staroj slavi” i najavio je skorašnje objavljivanje novog albuma koji još uvek čeka imenovanje.

Riblja Corba Djerdap
Fotografije: Tomislav-Tosha Rančić

Izveštaj napisao Nemanja Savić

Preuzeto sa sajta http://www.metalserbia.com/izvestaji/riblja-corba-promocija-novog-albuma  gde možete videti i neke fotografije sa promocije.
---------------------------------------------------------------

Sačuvana

Neka mi se jave oni koji pamte
da su jednom bili na radnoj akciji,
oni koje leti zasvrbe dlanovi
ma gda sada bili - neka mi se jave!
Vasko
Zamenik komandanta ORA za društvene aktivnosti
Van mreže Van mreže

:
Windows XP Windows XP
:
Chrome 17.0.963.56 Chrome 17.0.963.56

« Odgovor #1 poslato: 21-02-2012, 22:49:40 »

Добро јутро,само за тебе Renato,ако треба обновићу линк...поздрав
http://bilten-ora-sfrj.com/public_html/index.php?topic=4836.0
Sačuvana

sjećanje...tuga
renato
Urednik Biltena
Van mreže Van mreže

:
Windows XP Windows XP
:

« Odgovor #2 poslato: 21-02-2012, 23:10:33 »

Добро јутро,само за тебе Renato,ако треба обновићу линк...поздрав
http://bilten-ora-sfrj.com/public_html/index.php?topic=4836.0

Dobro jutro Vasko!

Ploča je objavljena ove godine, promocija je bila 30. januara i ovo je zvanično Čorbino izdanje u odnosu na link koji si ti postavio.

Inače, ako nekog interesuje, večeras sam imao ploču u rukama, radi se o prvoj ploči Riblje čorbe nakon 20 godina i cena je skromna: 2000 dinara

Uzastopna poruka: 21-02-2012, 23:19:09
A ovde se može videti kako izgleda ploča:

http://www.kupindo.com/Ploce/10032827_GRAMOFONSKA-PLOCA-RIBLJA-CORBA-KONCERT-ZA-BRIGADIRE
Sačuvana

Vasko
Van mreže Van mreže

:
Windows XP Windows XP
:

« Odgovor #3 poslato: 22-02-2012, 09:26:13 »

Dobro jutro,svakako za pozdrav je ovo izdanje,nikad nije kasno,samo malo skupo,hvala na izvestaju sa promocije,koliko mogu da vidim na omotu 14.pjesama,najvjerovatnije da im one tri koje su postavljene na linku http://bilten-ora-sfrj.com/public_html/index.php?topic=4836.0 nisu odgovarale ili su mozda tehnicki slabije uradjene,znaci sve je isto,Renato
pesme koje nedostaju na ovom izdanju:Rock 'n' roll za kućni savet,Egoista i Lutka sa naslovne strane,mislim da je sve drugo ISTO
pozz
p.s. razumeces da ja nisam imao omot,samo audio
Ovo je pocetak:
Brigadiri jeste li dobro (jesmo)
Drago mi je da cujem da ste dobro
Jer cujem da ste puno radili,drago mi je
Drugarice i drugovi,vi verovatno znate........itd itd
Sačuvana

sjećanje...tuga
renato
Urednik Biltena
Van mreže Van mreže

:
Windows XP Windows XP
:

« Odgovor #4 poslato: 22-02-2012, 09:45:38 »

Dobro jutro,svakako za pozdrav je ovo izdanje,nikad nije kasno,samo malo skupo,hvala na izvestaju sa promocije,koliko mogu da vidim na omotu 14.pjesama,najvjerovatnije da im one tri koje su postavljene na linku http://bilten-ora-sfrj.com/public_html/index.php?topic=4836.0 nisu odgovarale ili su mozda tehnicki slabije uradjene,znaci sve je isto,Renato
pesme koje nedostaju na ovom izdanju:Rock 'n' roll za kućni savet,Egoista i Lutka sa naslovne strane,mislim da je sve drugo ISTO
pozz
p.s. razumeces da ja nisam imao omot,samo audio

Audio snimak  je procurio na internet odavno, ali ploča i cd su tek sada objavljeni. Inače, na ploči piše samo za audiofile, pa su zato i digli cenu. Osim toga, pošto je ploča u pitanju, imali su i ograničenje vremensko/prostorno pa su zbog toga neke pesme morali da izostave.

Lepo je što su to objavili, verujem i da još neke grupe imaju akcijaške snimke u svojim arhivama.
Sačuvana

Vasko
Van mreže Van mreže

:
Windows XP Windows XP
:

« Odgovor #5 poslato: 22-02-2012, 10:22:30 »

Da da....Ima Zana na Letenci koncert u zivo http://bilten-ora-sfrj.com/public_html/index.php?topic=2313.0
Sačuvana

sjećanje...tuga
dan_s
Ekonom
Van mreže Van mreže

:
Windows XP Windows XP
:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #6 poslato: 22-02-2012, 16:08:12 »

,,Corba"je imala koncert u III smeni na ORA,,Beograd 85" i desio se incident,zbog kojeg skoro da je otkazan koncert(koncert je bio odrzan na otvorenom,na pisti za postrojavanje svih brigada).Naime,za vreme intoniranja himne,,Hej Slaveni" jedan od clanova pratece ekipe benda nije hteo da ustane i ispostuje himnu,kao sto smo svi mi na pisti uradili.Bora tu nije bio prisutan,mislim da su nam rekli da je bio u Stabu Akcije.Tad je naprosto iz koze hteo da iskoci traser ili komandant brigade,,Husinski rudari"i hteo je fizicki da se obracuna sa tim tipom.Naravno, brigadiri su to bili sprecili.Inace,tip koji je bio presedeo himnu,kao da je pao sa Marsa,uopste mu nije bilo jasno sto se svi oko njega ljute.Bio sam tada u ORB,,Izvidjac"Trnje-Zagreb i mi smo samo stajali i gledali sta se desava.NHimna je svirana kod spustanje zastave za taj dan.Posle,te iste veceri koncert je odrzan kao da nista nije ni bilo;sve je bilo brzo zaboravljeno.Bora je bio bas O.K. i videlo se da je koncert odrzan bas onako,iz srca.
Sačuvana
Soća
Traser ORB
Van mreže Van mreže

:
Windows XP Windows XP
:

« Odgovor #7 poslato: 22-02-2012, 18:27:12 »

,,Corba"je imala koncert u III smeni na ORA,,Beograd 85" i desio se incident,zbog kojeg skoro da je otkazan koncert(koncert je bio odrzan na otvorenom,na pisti za postrojavanje svih brigada).Naime,za vreme intoniranja himne,,Hej Slaveni" jedan od clanova pratece ekipe benda nije hteo da ustane i ispostuje himnu,kao sto smo svi mi na pisti uradili.Bora tu nije bio prisutan,mislim da su nam rekli da je bio u Stabu Akcije.Tad je naprosto iz koze hteo da iskoci traser ili komandant brigade,,Husinski rudari"i hteo je fizicki da se obracuna sa tim tipom.Naravno, brigadiri su to bili sprecili.Inace,tip koji je bio presedeo himnu,kao da je pao sa Marsa,uopste mu nije bilo jasno sto se svi oko njega ljute.Bio sam tada u ORB,,Izvidjac"Trnje-Zagreb i mi smo samo stajali i gledali sta se desava.NHimna je svirana kod spustanje zastave za taj dan.Posle,te iste veceri koncert je odrzan kao da nista nije ni bilo;sve je bilo brzo zaboravljeno.Bora je bio bas O.K. i videlo se da je koncert odrzan bas onako,iz srca.
Smiley Smiley Smiley Lepo podsećanje na taj koncert,tačno je bilo tako,samo traser koji je hteo da sredi tonca Riblje Čorbe nije bio iz ORB Husinski Rudari nego iz ORB Konjuh-Živinice,doduše i oni su bili sve sami rudari i drvoseče,(bez uvrede tako je i bilo),pa i sam znaš da niko nije bio jači od njih na trasi.Lično mislim da je u vezi njih i brigade iz Čačka bila neka frka oko nameštanja učinka ili slično,pa je neznam kako, ta brigada iz čačka osvojila Veljka.No da se vratimo koncertu,sećam se da je tada Bora bio baš opušten i da je dosta provaljivao, kao, Referenti za ONO i DSZ,Šta će nam za ONO referenti,misleći verovatno na ono(ili one stvari)!!! Wink Wink Wink Wink
Sačuvana
BRADA
Fis u štabu ORA
Van mreže Van mreže

kad ostaneš mlad

:
Windows XP Windows XP
:

« Odgovor #8 poslato: 22-02-2012, 20:16:47 »

Čorbu sam gledao u živo jedanput, i to u Mariboru.
Na ORA "PIROT" i ORA "IBAR" je nastupaja YU gtupa
U Pirotu iste 81 je nastupiala i Riblja čorba,samo ne u naselju, nego na stadionu Rednički Pirot.
Ništa nije bilo organizirano,tako da i nisam bio na koncertu.
Zana je nasiupila na ORA "NEGOTIN" 96
Hanka Paldum  ORA"ĐERDAP"
Vis Crno Bijeli...se mi čini na ORA "SAVA" 74
Bilo ih je jš,ali ne mogu da se sjetim
Sačuvana
tulumba
Akcijas
Van mreže Van mreže

:
Windows XP Windows XP
:
Chrome 23.0.1271.91 Chrome 23.0.1271.91

« Odgovor #9 poslato: 30-11-2012, 19:22:16 »

corba je ziva legenda,vise puta sam bio na njegovim koncertima ai licno sam se upoznao sa njim,to je legenda prava.on toliko zna vicove da bi vam mogao dan i noc pricati i ne bi stao.
Sačuvana
Trasko1
Traser ORA
Van mreže Van mreže

ludo ali istinito i komandant i traser

:
Windows NT 6.1 Windows NT 6.1
:
Chrome 23.0.1271.91 Chrome 23.0.1271.91

« Odgovor #10 poslato: 30-11-2012, 20:19:54 »

Pored Balasevica,Bajage,Galije,Corba je bio cest gost akcijasa,mislim da nikad nije rekao "ne"
nekoj akciji.
Sačuvana

Surda,Kobra,Spartak,Jusko
Zoca Minic
Zabusant
*
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

:
Windows XP Windows XP
:
Chrome 23.0.1271.95 Chrome 23.0.1271.95

« Odgovor #11 poslato: 11-12-2012, 22:49:48 »

Druga smena 1986 godina ORA Plitvice Riblja Corba je gostovala u Titovoj Korenici,u sportskoj hali.
Sačuvana
Momir Marušić
Predsednik zbora brigadira
Van mreže Van mreže

:
Windows XP Windows XP
:
Microsoft Internet Explorer 8.0 Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #12 poslato: 12-12-2012, 09:26:32 »

Da obnovim svoja sećanja, a i da druge obavestim.
Krajem sedamdesetih, Radne akcije,  koje su organizovane u Srbiji, RK SSO i Komisija za DORA, organizovano su pravili plan održavanja
koncerata po omladinskim naseljima. Za ove poslove bio je zadužen Goran Aleksić, šef odeljenja ORA i Milan Lazović, koji je bio najdirektnije zadužen za izradu planova i njihovu realizaciju.
Prve masovne promocije i vezane koncerete po ORA i svoje prve promocije imali su: "Poslednja igra leptira", kao pobednici sa Palululske olimpijade kulture, "Instruktori pozitivne geografije" i Bajaga, "Plavi orkestar", Radoš Bajić i monodrama "Led" i još dosta drugih pojedinaca.
Bora Čorba, je rado bio vidjen gost i rado se odazivao, često ne postavljati pitanje uslova i honorara.
Ljuba Moljac, sjajan lik, samo je tražio da ima četvrt hleba i konzervu i jedno ćebe da se pokrije i eto ga na akciji, da zabavlja brigadire.
Bilo je dosta sjajnih likova sa estrade: Miroslav Ilić, Esma Redžepova, Usnija, Satki Greh, Boki Milošević i drugi.
Lerše lice i lepšu osobu, od ženske populacije, koja je zabavljala brigadire nisam video od Lepe Lane (da li se ko seća još te dame, koja je veoma kratko trajala?).
Dosta od ovoga ima snimljeno i nalazi se kod Ivane, još da se do digitalizuje i stavi ma mreži.
O ovome se može dosta pisati i pričati.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006, Simple Machines Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!