|
Adrijan
|
 |
« Odgovor #75 poslato: Април 30, 2009, 07:21:46 » |
|
Ma ljudi moji, ima nas svugdje. Opstajemo, evo i mojih krajišnika. Hvala Žugi za ove fotografije. Svugdje ima akcijaša, svako malo evo putem priloga saznajemo da i u ostalim krajevima naše Juge dolaze do izražaja težnje da se nastave tradicije dobrovoljnog omladinskog zdravog rada i lijepog druženja.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Od Vardara moja raja...do Triglava nema kraja..
|
|
|
|
žuga
|
 |
« Odgovor #76 poslato: Јун 09, 2009, 12:59:37 » |
|
Ibarske novosti 16.1.2009.god.  Radne akcije u medijima
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Vesna zvečarka
|
 |
« Odgovor #77 poslato: Јун 09, 2009, 11:01:52 » |
|
Stvarno nas ima svuda,ali što je najvažnije,i posle svih ovih tužnih i ružnih godina,mi i dalje isto mislimo i istom smo niti povezani.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Jesu l dunje procvale dal još sevdah opija, da je srcu da te vidi pa da zaigra....
|
|
|
|
Koso Marija
|
 |
« Odgovor #78 poslato: Јун 12, 2009, 11:30:10 » |
|
I koliko godina proslo mi smo uvek isti i uvek zeljni druzenja i svojih prijatelja,od kojih nas kilometri nemogu razdvojiti.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Jaca sam nego ikad osecam snagu ljubavi...
|
|
|
|
duskoma
|
 |
« Odgovor #79 poslato: Децембар 23, 2009, 09:32:28 » |
|
30 godina posle mcbor on 1. novembar 2009. — Leave a Comment Omladinske radne akcije su naša divna, ali na žalost prekinuta tradicija, čiji efekat nije bio samo dobrovoljna izgradnja kapitalnih objekata nego, pre svega, divno druženje. Uspomene nisu izbledele i uz amaterske kadrove sa radne akcije „Borsko jezero 1980″, akcijaši su poželeli da se ovakve manifestacije obnove i da će i tada kao i pre trideset godina dati svoj maksimum. Na Savači, (u vreme radnih akcija ovo je bilo jedno od najpoznatijih akcijaških naselja u staroj Jugoslaviji), 31. oktobra, okupili su se učesnici omladinskih radnih akcija „Borsko jezero“ da posle trideset godina, simbolično obeleže ovaj jubilej. Manifestaciju su pomogle mnoge organizacije i pojedinci kojima su dodeljene zahvalnice. Nisu zaboravljeni ni oni koji nisu više među nama, a dali su svoj veliki doprinos. Od gostiju prisutni su bili akcijaši iz Kikinde koji su učestvovali na svim akcijama u Boru. Oni su, oduševljeni još jednom manifestacijom ovakve vrste, pozvali Borane da dođu u Kikindu sledeće godine kada se već četvrti put okupljaju akcijaši iz svih krajeva SFRJ gde očekuju preko dvesta učesnika. Uz osvrt učesnika na period od 1979. do 1989. godine kada su na akciji „Borsko jezero“ dolazile brigade iz svih krajeva stare države, promovisano je i Udruženje građana „Crni vrh 45″ Bor, koje će nastaviti tradiciju radnih akcija i pokušati da na isti način kao i pre trideset godina uzme učešće u izgradnji i razvoju države. Nakon sastanka, uz svečanu večeru je nastavljeno veselo druženje do kasno u noć. Posted in Aktuelno | Tagged Bor, Borsko jezero, Radna akcija, Savača http://www.mc.kcbor.net/2009/11/01/30-godina-posle/Radne akcije u medijima
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
..Brigadirko, brigadirko mala rekla si mi prosle noci Neretva je mene zvala na Neretvu ja cu OPET doci...
|
|
|
|
duskoma
|
 |
« Odgovor #80 poslato: Децембар 23, 2009, 09:40:05 » |
|
Obeležena 62. godišnjica crnovrške radne akcije By Ljubica Milojković U Boru i na Crnom vrhu, kraj spomenika omladinskim radnim brigadama, danas je, u prisustvu najstarijih akcijaša i predstavnika boračkih organizacija, obeležena 62. godišnjica legendarne, prve savezne ORA «Crni vrh ‘45». U borskom Domu kulture evocirana su sećanja na «Crni vrh ‘45» i vreme kada se u najtežim uslovima gradila pruga Bor-Crni vrh i otpremala drva u ratom razoreni Beograd. B.Filipović  Radne akcije u medijima
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
..Brigadirko, brigadirko mala rekla si mi prosle noci Neretva je mene zvala na Neretvu ja cu OPET doci...
|
|
|
|
Adrijan
|
 |
« Odgovor #81 poslato: Децембар 23, 2009, 11:38:54 » |
|
Bato, i ja se "sjećam" te akcije kada se dopremao ogrev sa planine za porušeni Beograd. To smo pisali u Dokumentacionom Centru, ima dosta članaka u Knjigama o počecima ORA. Međutim ovo me je prijatno iznenadilo, ova manifestacija. Vide se tu i neki od učesnika te akcije...a omladina Bora nam je dočarala kako su izgledali omladinci koji su tada radili... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Od Vardara moja raja...do Triglava nema kraja..
|
|
|
|
duskoma
|
 |
« Odgovor #82 poslato: Фебруар 01, 2010, 06:12:13 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
renato
|
 |
« Odgovor #83 poslato: Март 01, 2010, 10:12:48 » |
|
LISTAJUĆI POLITIKU, 1. mart 1960
OMLADINA ZAPOSELA GRDELIČKU KLISURU: Na svim železničkim stanicama duž trase Autoputa od Malošišta do Vladičinog Hana priređen je svečan doček omladinskim radnim brigadama. Najsvečanije je bilo u Leskovcu gde je kranjsku brigadu "Stane Žagar" i valjevsku brigadu "Milan Munjas" dočekalo nekoliko hiljada omladinaca i građana. U Pečenjevcu, Grdelici, Predejanu, Džepu i Vladičinom Hanu dočeku je takođe prisustvovao veliki broj građana. Na ovome delu trase radiće 26 omladinskih brigada smeštenih u 15 naselja. Već sutra oko 10000 ruku izvršiće prvi juriš na kubike u Grdeličkoj Klisuri. Radnici mineri na svim gradilištima sa više plotuna pozdraviće omladince kad izađu na trasu. --------------------------------------------------------------
Objavljeno u Politici, 1. marta 2010. u rubrici LISTAJUĆI POLITIKU.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Neka mi se jave oni koji pamte da su jednom bili na radnoj akciji, oni koje leti zasvrbe dlanovi ma gda sada bili - neka mi se jave!
|
|
|
|
Ivonne
|
 |
« Odgovor #84 poslato: Март 28, 2010, 11:24:50 » |
|
Danas na RTS 1 u okviru emisije "Šarenica" , ne malo sam se iznenadila kad je počeo deo posvećen radnim akcijama. Učestvovali su stari akcijaši opštine Zvezdara koji su radili 1960 na izgradnji Ade Ciganlije. Povodom toga, 1.aprila 2010 organizuju okupljanje na Adi. Okupljanje počinje u 14h sa prigodnim programom, izložbom i mladim učesnicima. Uspela sam da snimim, fali početak, možda 30 sekundi. Pogledajte Radne akcije na RTS 1- 28.03.2010 RTS će snimati ovo druženje akcijaša na Adi. Što bi se reklo, čekamo da i to snimimo 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ko zna glasove misli, retko kada se oglasi glasom govora... Ljudi se poštuju rečima, a vole ćutanjem.
Ljudi koji puno govore o ljudima lose, ostare od svoje zloce; a ljudi koji radije govore o idejama i lepim stvarima ostanu vecno mladi: jer covek kuvajuci otrov uvek otruje najpre sebe samog. Jovan Ducic
|
|
|
pera
komandant (samozvani) bataljona
Urednik Biltena

Van mreže
uvek sa akcijom u srcu
:
 Windows NT 6.1
:
 Firefox 3.6.2
|
 |
« Odgovor #85 poslato: Март 28, 2010, 11:53:06 » |
|
Ovo su fantastične vesti. Beograđani vi ste na potezu !
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Žao mi je što još nije izmišljen vremeplov ... mada radim na tome
|
|
|
|
joca
|
 |
« Odgovor #86 poslato: Март 28, 2010, 12:03:39 » |
|
Gledao sam, ja kod drugara na dorucak, bas kad je pocelo. Ovi su stariji i od mene, veliki pozdrav, koliko nas ima, odusevljen sam, izgleda Alimpina lampa deluje, pitam se dali oni znaju za nas, ako i ne uskoro ce saznati.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dnsneno
|
 |
« Odgovor #87 poslato: Март 28, 2010, 01:21:56 » |
|
BRAVO ZA STARU GARDU !!!!!!!!!! SUDIONICI RAZGOVORA SU NA NAJLJEPŠI NAČIN POSLALI PREDIVNU PORUKU O AKCIJAMA I NAŠEM POKRETU.Milanka Milosavljević,Slobodan Marković,Dušica Lazarević,i Mato Udženija.Od srca vam hvala . Nas više ništa nemože zaustaviti .Pri kraju razgovora je spomenuta spomen česma. Predlažem da se organizujemo i da im pomognemo da se ideja sprovede u djelo. Ivana čestitam i zahvaljujem ti sto si uspjela da zabilježis ovaj razgovor .
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
milan
|
 |
« Odgovor #88 poslato: Март 28, 2010, 03:04:33 » |
|
gledao emisiju od pocetka i bas se iznenadio samo treba stupiti snjima u kontakt 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Sreo sam je slucajno skroz jednog leta na akciji toj i od tada neznam ni sam sto izgubio sam glavu za njom...
|
|
|
|
mitric
|
 |
« Odgovor #89 poslato: Март 29, 2010, 11:23:10 » |
|
I ovo spada u ovu temu "Radne Akcije u medijima" Tacnije ovo je: Klikni na crveno i dodji da vidis o cemu se radi
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|